Empreses i entitats vallesanes, claus en el desenvolupament del 1er respirador de campanya industrialitzable preparat per a donar suport als hospitals i UCIs

24 de marzo de 2020 Noticias

L’aliança entre Consorci de la Zona Franca (CZFB), Hewlett Packard, Leitat (Tecnio) juntament amb CatSalut, a través del Consorci Sanitari de Terrassa(CST) i l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, han aconseguit desenvolupar el 1er respirador de campanya industrialitzable preparat per a donar suport als hospitals i UCIs

Gràcies a la tecnologia 3D i les capacitats existents en l’aliança tant en disseny i tecnologia com en prototipat, s’ha pogut desenvolupar i provar la funcionalitat d’aquest primer model. Aquest dispositiu té, a més, la virtut de ser industrialment escalable, de manera que es pot arribar a una capacitat de producció d’entre 50 i 100 unitats diàries.

El disseny ha estat realitzat per l’enginyer sènior de Leitat, Sr. Magí Galindo, i validat mèdicament pel Dr. Lluís Blanch, Director d’Innovació de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, expert en ventilació mecànica.

La seva producció s’inicia immediatament, ajustant els requeriments que puguin quedar pendents segons l’Agència Estatal del Medicament per al model millorat (Leitat2) sobre el qual ja s’està treballant. (veure nota de premsa del CZF)

Noticies relacionades:

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.