La UAB i els centres de recerca del campus treballen per fer front a la COVID-19

24 de marzo de 2020 Noticias

La Universitat ha posat a disposició de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya els laboratoris de l'INc , de l'IBB, de facultats i dels serveis cientificotècnics per treballar en la detecció del coronavirus que causa la COVID-19. I dos centres de recerca del campus, l'IRTA-CReSA i l'ICN2, treballen en sengles projectes per al seu diagnòstic i tractament.

En el camp del diagnòstic, la Universitat ha posat a disposició de Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya diferents laboratoris per treballar en la detecció del coronavirus, com els de l'Institut de Neurociències (INc), l'Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) i els de les facultats de Medicina, Biociències i Veterinària, així com dels diferents serveis cientificotècnics.

A més, s'està efectuant la recollida de material de protecció per a posar-ho a disposició dels hospitals vinculats a la Universitat i s'ofereix als mateixos la capacitat d’impressió 3D dels UAB Open Labs per a la fabricació de dispositius mèdics. 

Per la seva banda, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) lidera un projecte europeu que desenvoluparà una plataforma per al diagnòstic ràpid i el seguiment de la COVID-19. Finalment, pel que fa al tractament de la malaltia, el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) s’ha consorciat amb l’IrsiCaixa i el Barcelona Supercomputing Center per trobar un fàrmac antivíric per tractar la COVID-19. (veure nota de premsa del PRUAB

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.