Els UAB Open Labs fabriquen respiradors per als hospitals

3 de abril de 2020 Noticias

Els UAB Open Labs han començat a produir respiradors amb les tres impressores 3D que tenen a l’Escola d’Enginyeria, una cedida pel Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental d'aquesta facultat. El seu responsable, Alfons Miàs, compta que, amb la maquinària i el material que tenen disponibles, poden fabricar uns 50 respiradors cada setmana.

El Servei de Planificació Quirúrgica i Impressió 3D (Laboratori 3D) de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí, com a centre expert en aplicació mèdica d’impressió 3D, ha fet una validació d’utilitat clínica de les peces i ha posat a disposició de la comunitat 3D el catàleg amb els paràmetres tècnics de disseny, requeriments de material i paràmetres d’impressió.

Una vegada produïdes les diferents peces als UAB Open Labs, es netegen i s’envien al Col·legi de Metges de Barcelona, que en fa una comprovació final abans de poder distribuir-les als centres sanitaris.

Aquesta iniciativa té el seu origen en la comunitat d’internet Coronavirus makers, en la qual participants d’arreu de l’estat s’intercanvien informació per aconseguir fabricar, de manera econòmica i ràpida, equipament i eines que puguin millorar l’assistència dels pacients infectats per la Covid-19. (veure nota de premsa

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.