AbilityPharma publica la caracterització completa del mecanisme d’acció del medicament ABTL0812 a la revista Autophagy

12 de junio de 2020 Noticias

L’empresa biofarmacèutica catalana Ability Pharma ha anunciat que la descripció completa del mecanisme d’acció de l’ABTL0812 ha estat publicada a la prestigiosa revista Autophagy (impacte +11). Els resultats confirmen una nova estratègia per combatre el càncer basat en l'estrès reticular (ER-stress) que ABTL0812 indueix en els tumors, provocant la destrucció cel·lular per autofàgia citotòxica.

L’ABTL0812 s’està provant actualment en un assaig clínic de fase 2 obert, a Espanya i França en pacients amb càncer d’endometri o amb càncer escamós de pulmó, com a tractament de primera línia en combinació amb quimioteràpia i com a tractament de manteniment després dels cicles de quimioteràpia. De fet, a la publicació, els autors també descriuen per primera vegada la detecció d'ARN missatger de dues proteïnes relacionades amb l’ER-stress (CHOP i TRIB3) en mostres de sang de pacients participants en aquest assaig clínic, cosa que dóna suport al seu ús com biomarcadors farmacodinàmics.
 
Els resultats d’aquesta investigació els presentarà també AbilityPharma al congres de la American Association for Cancer Research (AACR) 2020.  "La descripció completa del mecanisme d'acció d’ ABTL0812 és un pas molt important per AbilityPharma, que demostra el gran treball de col·laboració realitzat entre l'empresa i l'INC-UAB. A més, l’estudi permet ampliar la validació de l'eficàcia del fàrmac en diferents tipus de càncer, més enllà del càncer d'endometri i de pulmó, que ja compten amb resultats positius", explica Carles Domènech, president executiu d’AbilityPharma.

Els investigadors consideren que aquest nou mecanisme d'acció es pot estendre al tractament de diferents tipus de tumors d'una manera segura. De fet, a l'estudi també presenten resultats preliminars en models de càncer de pàncrees i de conductes biliars. (veure nota de premsa completa

Ability Pharma (Ability Pharmaceuticals, SL) és una companyia biofarmacèutica especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs oncològics. Fundada el 2009 per Carles Domènech, disposa de centres de treball al Parc Tecnològic de Vallès i al Parc de Recerca de la UAB de Cerdanyola del Vallès.

Leer noticia en castellano

Notícies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.