Informe sectorial "Els videojocs a Catalunya"

2 de julio de 2020 Noticias

Un videojoc és una aplicació creada amb el propòsit principal de l’entreteniment. Es basa en la interacció d’un o més jugadors i s’executa en un entorn digital amb un dispositiu electrònic. En el seu procés productiu hi intervenen diverses fases des de la preproducció (guió, so gràfics, programació inicials), passant per la producció (programació de codi, dissenyadors) fins a la postproducció (detecció d’errors i avaluació prèvia a la venda). Es tracta d’un sector altament innovador que a Catalunya reuneix 145 empreses, segons l’estudi Videojocs a Catalunya, elaborat per ACCIÓ, agència per a la competitivitat de l’empresa.

A escala global, el sector dels videojocs arribarà a una facturació de 150.100 milions de dòlars al 2019. Uns ingressos que es reparteixen sobretot entre l’Àsia-Pacífic (47%), Amèrica del Nord (26%) i Europa (16,9%). El telèfon mòbil i la tauleta, la TV/consola i el PC són les tres plataformes principals per a un sector on Espanya se situa en el 9è lloc mundial en termes de facturació.

Amb dades actualitzades a 2019, a Catalunya hi ha 145 empreses en el sector dels videojocs (el 28% del total a Espanya). Entre totes elles l'any 2018 van facturar 430 milions d’euros, una xifra que representa un increment del 14% respecte l'any anterior i el 53% del total del sector a l'Estat. A Catalunya aquesta indústria dona feina a més de 3.200 treballadors.

A més, en els darrers anys ha resultat atractiu per a la inversió estrangera, amb 10 projectes completats entre 2015 i 2019 per un volum de 36,2 milions d’euros que han generat 374 llocs de feina.

La innovació constant en aquest sector obre oportunitats en nous àmbits com la realitat virtual, els eSports, la gamificació, el cloud gaming o el game porting.  

Web ACCIÓ - Els videojocs a Catalunya 

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.