Informe tecnològic "La biologia sintètica a Catalunya"

17 de julio de 2020 Noticias

La biologia sintètica es basa en el disseny i la construcció de peces, dispositius i sistemes biològics o la reenginyeria de sistemes biològics existents. El seu objectiu és el de donar solucions a problemes mèdics, en la producció d’aliments, d’energia o fàrmacs. Es tracta d’una tecnologia de gran importància en la indústria i que ofereix grans perspectives de futur en àmbits molt diferents i en termes d’oportunitats de negoci, de coneixement i d’innovació.

La biologia sintètica tindrà un gran impacte en l’economia, el creixement i l’ocupació durant els propers anys. Aquesta és la previsió que fan organismes internacionals rellevants com els governs del Regne Unit i dels Estats Units, la CE o l’OCDE. De fet, es calcula que el mercat mundial de la biologia sintètica arribarà a 100.000 M€ el 2030, una indústria que durant la darrera dècada ha recaptat més de 12.300 M€.

Pel que fa a les regions on hi ha més inversions en aquest àmbit, l’Amèrica del Nord és un dels mercats més dominants i on l’augment de les inversions en I+D també n’està impulsant el creixement. Concretament, destaquen les zones de San Francisco i Boston als Estat Units i Vancouver i Montreal al Canadà. Per altra banda, la zona de l’Àsia-Pacífic està creixent a un ritme més elevat, sobretot a la Xina i Singapur; i a Europa, el Regne Unit i Irlanda hi destaquen com a principals àrees d’interès.

Segons l'estudi elaborat per ACCIÓ, agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement, a Catalunya s’han detectat una dotzena d’empreses que ja treballen amb biologia sintètica. La majoria són startups i treballen sobretot en l’àmbit de la biomedicina.

En termes d’aplicacions industrials de les grans empreses que es dediquen a la biologia sintètica destaquen la biomedicina, l’agrotecnologia i l’alimentació, els nous materials i teixits, les energies renovables i el medi ambient.

Web ACCIÓ - La biologia sintètica a Catalunya 

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.