Personalitats de l'entorn científic i acadèmic de Cerdanyola rebran la Medalla i Placa Narcís Monturiol

23 de julio de 2020 Noticias

Teresa Espinal i Farré , Victoria Reyes García i Paloma Mas, tots ells professionals d'entitats amb seu a Cerdanyola del Vallès, figuren en la llista de 10 personalitats que pròximament rebran aquest guardó que reconeix el mèrit científic i tecnològic de persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya. (veure nota de premsa)

Teresa Espinal i Farré: Doctora en Filologia Hispànica i catedràtica de Lingüística de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on actualment és investigadora ICREA Acadèmia. Ha estat directora del Centre de Lingüística Teòrica i vicerectora de Recerca d’aquesta universitat. La seva recerca se centra a estudiar l’estructura del llenguatge, la interfície sintaxi-semàntica i la seva relació amb una teoria general de la cognició humana.

Victoria Reyes García: Doctora en Antropologia per la Universitat de Florida. Professora d’investigació ICREA de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). Des del 2006 coordina el Laboratori d’Anàlisi de Sistemes Socioecològics en la Globalització d’aquesta universitat. Estudia el coneixement indígena i local sobre el medi natural i la rellevància d’aquest coneixement per entendre i tractar la crisi climàtica i ambiental.

Paloma Mas: Doctora en Biologia, professora d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i subdirectora del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG). La seva recerca se centra en aspectes fonamentals de la biologia molecular i cel·lular de les plantes. Els seus estudis han estat pioners en la descoberta dels mecanismes de funcionament i regulació del ritme circadiari.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.