NEOS Surgery culmina una operació de 5 milions d'euros amb l'entrada d'Avançsa en el seu capital

24 de julio de 2020 Noticias

NEOS Surgery, companyia que investiga, desenvolupa i comercialitza dispositius quirúrgics implantables per a neurocirurgia, columna vertebral i cirurgia cardíaca, ha tancat una operació de 5 milions d'euros incorporant al seu accionariat a Avançsa i Jiadel Medical.

Es tracta d'una operació de coinversió amb Jiadel Medical (soci de distribució internacional) formalitzada a principis de l'any 2018, que combinava l'entrada en el capital i un acord comercial. L'ampliació de capital amb Avançsa aquest 2020 culmina una operació que en global ascendeix a 5 milions d'euros entre capital, negoci i un préstec d'1 milió d'euros. 

"Aquesta operació és clau perquè NEOS Surgery avanci en les seves fites empresarials, entre les quals hi ha la validació clínica de la nova solució DISC care™ i el procés regulatori per obtenir les certificacions europees (marca CE) i internacionals que avalin la seva comercialització" explica Lluís Chico, soci director de NEOS Surgery, vicepresident segon de CataloniaBio & HealthTech i membre de la comissió d'enginyeria de la salut de Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC).

Actualment, NEOS Surgery té al mercat els dispositius Cranial LOOP™  i Cranial COVER™  per al tancament de cirurgies de crani sense necessitat d'instrumental. El 2021 la companyia preveu el llançament d'un nou tancament quirúrgic atraumàtic per a cirurgia cardíaca, i aquest any ha iniciat un estudi clínic precomercial de DISC care™, un dispositiu que permetrà resoldre l'herniació del disc lumbar. "Els primers resultats de l'estudi clínic són molt positius. Hem desenvolupat un sistema que obrirà un nou paradigma en el tractament de l'hèrnia discal, oferint als pacients i cirurgians resoldre de forma mínimament invasiva el segellat del disc vertebral” remarca Lluís Chico. DISC care™ s'està implantant en pacients de cinc hospitals universitaris de referència en cirurgia no invasiva de columna.

NEOS Surgery és una empresa tecnològica innovadora amb oficines al Parc Tecnològic de Vallès (Cerdanyola) i Sant Sebastià, dedicada a el desenvolupament, fabricació i comercialització de dispositius mèdics en el camp de la neurocirurgia, la columna vertebral i altres camps quirúrgics. L'empresa es caracteritza per participar contínuament en projectes de R + D sostenibles en col·laboració amb tercers.

Avançsa té com a objectiu fomentar i desenvolupar el creixement i la consolidació d’empreses que aportin valor afegit i diferenciació, que siguin sostenibles i creïn llocs de treball. L’entitat s’encarrega de donar suport tècnic, administratiu i econòmic a aquestes empreses i participa, com a soci minoritari, en projectes empresarials estratègics i viables econòmicament.

Leer noticia en castellan


Notícies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.