L'ITeC publica una nova versió de l'estàndard eCOB®

1 de septiembre de 2020 Noticias

L'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITeC) ha llançat la versió V1_2020 de l'estàndard eCOB®.  L’abast d‘aquesta versió va des dels elements per a edificació fins als elements d’enginyeria civil.

eCOB® és un estàndard que es basa en el format IFC, ampliant-lo a les necessitats pròpies de l’àmbit geogràfic en el que s’aplica. BuildingSmart està desenvolupant l’aplicació dels seus estàndards a l’obra civil i malgrat els treballs estan molt avançats, no s’ha aprovat encara la versió amb les classes pròpies de l’enginyeria civil. Tot i això, semblava important començar a incorporar les classes que formen part dels treballs en curs amb l’objectiu de fer un esforç de pedagogia en l’estructura de la informació dels models BIM amb eCOB®. Aquestes classes s’identifiquen amb un asterisc al final del seu nom per tal de recordar que estan pendents d’aprovació definitiva.

Fonamentalment s’han afegit noves classes en els annexos 3 i 4 (passant de les 275 inicials a les 604 actuals), i noves fitxes de propietats d’elements (de 15 a 61). També s’han introduït nous criteris per a l’especificació gràfica dels materials aïllants tèrmics en base al material emprat. (veure nota de premsa

Sobre ITeC: La Fundació Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya és una fundació privada sense ànim de lucre que realitza la seva activitat en l’àmbit del sector de la construcció. El seu objectiu és la generació i transferència d’informació i coneixement, i la prestació de serveis tecnològics, per a la millora de la competitivitat dels agents del sector de la construcció: professionals, empreses i entitats. 

Leer noticia en castellano

Notícia relacionada: eCOB®, l'estàndard de Creació d’Objectes BIM
  

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.