L’IRTA i el Sincrotró ALBA col·laboren en l'estudi d'un nou biomaterial com a descontaminant de metalls pesants

31 de agosto de 2020 Noticias

Des de principis de juny, el Sincrotró ALBA està analitzant les propietats bioquímiques d’un nou biomaterial desenvolupat per investigadors/es del programa de Gestió integral de residus orgànics de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA).

Es tracta d’extractes de melanina que es poden processar en forma de nanopartícules, provinents de fongs extremòfils (capaços de créixer en ambients poc propicis per a la vida tal com l’entenem) i que ara s’estan investigant per absorbir i immobilitzar metalls pesants d’aigües contaminades.

La tècnica emprada per a aquestes anàlisis és l’espectroscòpia d’infraroig amb la transformada de Fourier (FTIR), que es realitza a la línia de llum MIRAS https://www.cells.es/en/beamlines/bl01-miras del Sincrotró. Aquest mètode permet mesurar canvis a nivell bioquímic amb molta precisió, fet que aporta informació útil per entendre el comportament d’aquests microorganismes i la melanina que contenen quan s’exposen a nivells tòxics de metalls pesants com ara l’arsènic i el crom.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.