La fase de participació per a l'elaboració del Pla Estratègic de Ciutat va comptar amb l'assistència de 180 representants d'entitats de Cerdanyola del Vallès

16 de octubre de 2020 Noticias

180 persones van prendre part, entre el 28 de setembre i el 5 d’octubre, a les cinc sessions de treball online de la fase de participació per a l’elaboració del Pla Estratègic de Ciutat corresponents als cinc eixos detectats a la fase de diagnosi del PEC (Cohesió Social, Economia i Coneixement, Governança, Societat i Cultura, Territori i Sostenibilitat). Cada grup de treball va debatre la pregunta ‘Com volem que sigui Cerdanyola l’any 2030?’ i va plantejar els principals objectius sectorials estratègics del pla.

Entre els assistents hi va haver una vintena que ho van fer a títol personal després d’inscriure’s al procés a través del web i unes altres convidades com a principals actors socials, culturals i econòmics de la ciutat. Entre d’altres, van tenir representació Plataformes ciutadanes (pels Serveis Públics, en Defensa de la Sanitat Pública, Cerdanyola diu no al crematori, Anti-Abocadors, Refem el Centre Direccional); Xarxes d’economia i coneixement (Associació d’Empreses de Cerdanyola del Vallès, Cerdanyola Comerç i Serveis, EURECAT, HUB B30, Parc de Recerca UAB, Sincrotró ALBA, Vicerectorats de Recerca i de Relacions Institucionals de la UAB, 30Virtual); Consorcis (Gestió de Residus, Parc de Collserola); Associacions de Veïns/es; Clubs i associacions esportives; Associacions culturals i artístiques; Sindicats; Cases regionals; Cambra de la Propietat Urbana; Oficina de Benestar Social i Família; Creu Roja; Sarbus.

Les aportacions han contribuït amb importants idees i visions sobre la Cerdanyola del futur, que van des de la millora de les connexions internes de la ciutat, la transparència en la gestió de residus, la necessitat d’establir comunicacions més estables i contínues entre el teixit social de la ciutat i l’Ajuntament, fins a convertir Cerdanyola del Vallès en un veritable pol científic, tecnològic i de coneixement.

En els debats també han sorgit importants reptes als quals la ciutat haurà de fer front de cara l’any 2030: l’envelliment de la població, la consolidació d’una governança col·laborativa, l’encaix de la visió metropolitana i la configuració del sistema de participació local, entre d’altres.

A partir de l’anàlisi dels resultats d’aquesta primera sessió de treball grupal, s’enviarà a les persones  participants un qüestionari online amb la finalitat d’ordenar les propostes i prioritzar els reptes i objectius transversals, el que permetrà assolir una visió global i estratègica dels continguts aconseguits fins el moment.

A finals de novembre es farà la segona sessió dels grups de treball, on es definiran els projectes estratègics relacionats amb els objectius i reptes definits.

Leer noticia en castellano

Noticies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.