Un grup d’investigadors coliderats per la UPC, amb participació de la ESEIAAT de Terrassa, finalistes al concurs de la Mars Society per desenvolupar una ciutat al planeta vermell

16 de octubre de 2020 Noticias

Un equip internacional liderat per investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), que formen part de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), ha imaginat la ciutat a Mart NÜWA, detallada a un extens projecte que inclou aspectes científics, d’enginyeria, arquitectònics, econòmics i socials. El projecte proposa no només un disseny urbanístic factible, sinó també un pla de desenvolupament social i econòmic, així com descripcions a alt nivell de la indústria, infraestructura, generació i distribució d'energia i serveis necessaris per fer-la realitat.

El projecte de l'equip internacional The Sustainable Offworld Network (SONet) ha estat seleccionat com una de les 10 propostes finalistes del concurs Mars City State Design de la Mars Society, l’organització de promoció de l’espai més gran i més influent del món dedicada a l’exploració i l’assentament humans al planeta Mart. El concurs està centrat a desenvolupar una ciutat d'un milió d’habitants a Mart de forma sostenible.

El grup d’investigadors formen part de la UPC, de l’IEEC a l’Institut de Ciències de l’Espai del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (ICE-CSIC) i a l’Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB) de la Universitat de Barcelona, juntament amb altres centres de l'àmbit de recerca nacional, entre els que s’inclou l’Institut de Ciències del Mar  (ICM-CSIC). L’equip consta també de participants d’altres països com ara el Regne Unit, Alemanya, els Estats Units i l’Argentina.

Els projectes finalistes, seleccionats d’entre més de 175 propostes presentades, es defensaran públicament el proper 17 d’octubre a la Mars Society Convention. Cinc propostes seran finalment premiades. La defensa serà pública i es podrà seguir per streaming des d’arreu del món.  (+Info

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.