El Simposi SEPA-Dentaid posa el focus en la salut bucal i el SARS–CoV-2

29 de octubre de 2020 Noticias

La Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració (SEPA) i Dentaid van celebrar la cinquena edició del simposi científic d'odontologia el dia 3 d'octubre amb més de 6.000 professionals connectats on-line.

El simposi va tractar la prevenció i la cura de la salut bucal per mantenir una bona salut general. L’11,2% de la població mundial pateix periodontitis avançada, una infecció de les genives que pot provocar la pèrdua de les dents i el desenvolupament de malalties sistèmiques com la diabetis o les malalties cardiovasculars.

També es va debatre com interactua el SARS-CoV-2 en la cavitat bucal, els mètodes de protecció i treball a la consulta, i les evidències que avalen el paper d'antisèptics en la inactivació del virus, especialment, el clorur de cetilpiridini (CPC).

“La boca és un lloc d'ancoratge i replicació del SARS-CoV-2 i suposa una via de transmissió a altres persones. A més, s’ha demostrat que una higiene bucal deficient és un factor de risc per patir complicacions post infeccions víriques” va explicar Vanessa Blanc, responsable de l'àrea de Ciència Translacional i Desenvolupament de Dentaid Research Center.

Mireia Masdevall, vicepresidenta de Dentaid, va dir que "ens trobem en un moment de reptes constants. Des de Dentaid Research Center estem compromesos a seguir investigant per millorar la salut bucal”. (+Info

Dentaid és una companyia internacional especialitzada en la investigació, el desenvolupament, la producció i la comercialització de productes per a la prevenció, diagnòstic i tractament de malalties relacionades amb la salut bucal. Fundada el 1980, té la seu al Parc Tecnològic de Vallès de Cerdanyola (Barcelona)

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.