FEMvallès presenta al·legacions crítiques al nou Pla Director d’Infraestructures 2021-2030

3 de noviembre de 2020 Noticias

L’associació FEMvallès ha presentat avui les seves al·legacions al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030 elaborat per l’Autoritat del Transport Metropolità, i que marca i coordina les actuacions en matèria de mobilitat. L’entitat vallesana ha presentat vint-i-nou al·legacions on desengrana els nous serveis i infraestructures planificades per l’ATM.

La seva principal crítica incideix en un greu biaix en el mètode de selecció de les actuacions. Segons l’associació, l’administració fa anys que dóna prioritat a la densitat urbana sense tenir en compte els territoris no servits. En conseqüència, les inversions s’adjudiquen principalment a la primera corona urbana, tot desemparant la resta de l’àmbit que el pla hauria de servir. L’entitat esgrimeix que l’actual formulació del Pla tan sols mira el melic de la regió, lluny de vertebrar la regió metropolitana de 5 milions de persones.

Aquest greuge es critica fermament a les al·legacions presentades, que qualifiquen el document d’actuar com “el Pla del Metro de Barcelona” a causa de la concertació d’inversions a la capital catalana. Per evitar aquesta problemàtica els vallesans demanen la fiscalització de les inversions per part d’una autoritat independent.

Les al·legacions van acompanyades de 4 escrits on s’analitzen els projectes d’allargament de les línies del metro, de Rodalies i d’FGC.

Sobre FEMvallès: iniciativa promoguda per Cecot, Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris (UEI) i Via Vallès. A més a més han subscrit la seva adhesió a la plataforma: Associació d’Empresaris de Castellbisbal, Baricentro, Cambra de Terrassa, CCOO Vallès Occidental i la Catalunya Central, CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona, Cerdanyola Empresarial, Circuit de Barcelona-Catalunya, Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès), Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), Sant Cugat Empresarial, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i UGT Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Leer noticia en castellano

Noticies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.