AbilityPharma rep l'aprovació de la FDA i l'AEMPS per iniciar a Espanya i als EUA l'assaig clínic de la seva molècula contra el càncer de pàncrees

10 de noviembre de 2020 Noticias

L'empresa biofarmacèutica catalana AbilityPharma, centrada en el desenvolupament de compostos anticancerosos innovadors orals, ha rebut l'autorització per iniciar a Espanya i als Estats Units (EUA) l'assaig clínic del seu tractament contra el càncer de pàncrees, basat en el desenvolupament d'un nou compost antitumoral, la molècula ABTL0812.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat aquesta setmana el protocol presentat per AbilityPharma per fer l'assaig. Aquesta autorització es suma a la concedida per l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès) perquè AbilityPharma avanci en la validació de la seva nova molècula. L'empresa també realitzarà pròximament els tràmits per iniciar l'estudi a França i Israel.

Es tracta d'un assaig clínic de fase 2 multicèntric internacional, doble cec i controlat amb placebo, en càncer de pàncrees per investigar ABTL0812 en combinació amb la quimioteràpia FOLFIRINOX.

L'assaig clínic comptarà amb 140 pacients amb càncer pancreàtic avançat i metastàtic. D'ells, un 45% seran nord-americans, un 45%, europeus (d'Espanya i França), i un 15%, israelians.

A Espanya, la primera part de l'estudi es farà a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, i a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona).

Un cop finalitzi l'assaig clínic al 2022, l'objectiu d’AbilityPharma és establir un acord de llicència amb una empresa farmacèutica multinacional per seguir desenvolupant ABTL0812, amb l'objectiu de posar-lo a l'abast dels pacients amb càncer de pàncrees el 2024 i seguir desenvolupant-lo per a altres tipus de càncer. (+Info

AbilityPharma (Ability Pharmaceuticals, SL) és una companyia biofarmacèutica especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs oncològics. Fundada el 2009 per Carles Domènech, disposa de centres de treball al Parc Tecnològic de Vallès i el Parc de Recerca de la UAB de Cerdanyola del Vallès.

Leer noticia en castellano

Notícies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.