Javier Lafuente pren possessió del càrrec de rector de la UAB

13 de noviembre de 2020 Noticias

Aquest divendres ha tingut lloc, a la sala d'actes del Rectorat , l'acte de presa de possessió del nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente

Lafuente ha agafat el relleu de Margarita Arboix, rectora de la Universitat des del 2016 fins ara. A més d'Arboix i Lafuente, l'acte ha comptat amb les intervencions del conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa; del president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll; i de l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón.

Lafuente va ser elegit nou rector de la UAB a les eleccions que van tenir lloc, per votació electrònica, els dies 27 i 28 d'octubre i nomenat oficialment pel Govern de la Generalitat mitjançant el DECRET 131/2020 publicat al DOGC Núm. 8269 d- 12.11.2020. Catedràtic d'enginyeria química, es va llicenciar a la UAB en ciències químiques, en l'especialitat de química tècnica, i es va doctorar en enginyeria química sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB).

És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids. Lafuente ha treballat al Massachusetts Institute of Technology de Boston, a l'Institut National Polytechnique de Grenoble, a la Universitat de Califòrnia i a l'Illinois Institute of Technology de Chicago. Ha estat vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics des de 2016 i director del Parc de Recerca UAB

Amb la presa de possessió de Javier Lafuente, es dona la circumstància que un ciutadà de Cerdanyola accedeix per primera vegada al màxim càrrec de la seva universitat.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.