Eurecat coordina el projecte europeu SunCoChem per recuperar el CO2 de la indústria química per a la generació de nous productes

30 de noviembre de 2020 Noticias

El centre tecnològic Eurecat coordina el projecte europeu SunCoChem, emmarcat dins del concepte de química sostenible, que desenvoluparà un reactor per fabricar productes químics a partir d’energies renovables basades en el diòxid de carboni (CO2) recuperat de la mateixa indústria química i amb l’ajuda d’energia solar, i que ha presentat a l’Unprecedented Virtual Forum.

L’objectiu del projecte és desenvolupar i proporcionar a la indústria química una “alternativa sostenible a la producció de productes químics amb combustibles fòssils”, explica la coordinadora del projecte SunCoChem, la Dra. Maria Navarro, del centre tecnològic Eurecat.

La innovació de SunCoChem, que està basada en el disseny d’un dispositiu autosuficient per a la captura i conversió de CO2 en una sola unitat, permetrà rebaixar costos, reduir emissions de CO2 i millorar l’eficiència de conversió d’energia de la llum solar per a la creació de substàncies químiques.

A més, la solució impulsada pel projecte tindrà un impacte important en la reducció de la dependència de la indústria química europea en relació amb les matèries primeres de carboni. (ver nota de prensa)  

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.