Mercabarna posa en marxa el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya

3 de diciembre de 2020 Noticias

Mercabarna ha posat en marxa Biomarket, el primer mercat majorista d’aliments ecològics d’Espanya i també el primer d’Europa pel que fa a concentració d’empreses hortofructícoles. Aquest mercat, que ha suposat una inversió de 5 milions d’euros, ha nascut per donar resposta a la creixent demanda de consum a Catalunya d’aquests productes.

El nou mercat té una superfície total de 8.900 m2, que inclou l’àrea de càrrega i descàrrega; 5.180 m2 de superfície edificada i 2.568 m2 de superfície comercial.

El Biomarket dona cabuda a 21 punts de venda: 16 per a empreses majoristes, 2 per a cooperatives agrícoles i 3 per a empreses majoristes de multi-producte. També disposa d’una zona per a 9 productors de proximitat i un espai de 131m2 destinat a la venda directa dels petits agricultors de proximitat. Aquests poden ocupar cada dia l'espai que necessitin, en funció de la collita que tinguin en cada època i moment de l'any. Està previst que a finals del primer trimestre del 2021, el Biomarket inclogui també un altre espai (de quasi 190m2) destinat a la venda de producte de proximitat (principalment fruites i hortalisses, però també multi-producte), que estarà obert a tots els agricultors de Catalunya.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.