Eurecat desenvoluparà materials avançats per construir trens més lleugers i sostenibles

7 de diciembre de 2020 Noticias

El centre tecnològic Eurecat coordina el projecte europeu CARBODIN, de l’anglès “Car Body Shells, Doors and Interiors”, que contribuirà a la fabricació de trens de passatgers més lleugers i sostenibles des del punt de vista energètic, mitjançant el desenvolupament de motlles modulars innovadors per a la fabricació de carrosseria i carcasses de vagons utilitzant materials compòsits.

En el marc del projecte, “es dissenyaran i desenvoluparan motlles i utillatges innovadors i versàtils que donaran pas a una nova generació de carcasses de la carrosseria utilitzant materials compostos per aconseguir vehicles significativament més lleugers”, de manera que permetin transportar “més passatgers dins dels mateixos límits de càrrega d’eix, utilitzin menys energia i tinguin un impacte reduït en la infraestructura ferroviària”, explica la directora de la Unitat de Materials Compòsits d’Eurecat, María Eugenia Rodríguez.

CARBODIN ha estat seleccionat a la convocatòria europea Shift2Rail, la iniciativa per al desenvolupament de projectes d’investigació avançada i solucions per al transport ferroviari europeu, dins del programa de la Comissió Europea Horizon 2020, i compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros.

Per part d’Eurecat, la Unitat de Materials Compòsits lidera el projecte i, transversalment, hi participen les Unitats d’Advanced Manufacturing Systems, Desenvolupament de Producte, Impressió Funcional i Dispositius Integrats, Tecnologies Audiovisuals, Big Data & Data Science i Consultoria.

El consorci de CARBODIN està format per 14 socis de 7 països europeus, que engloben Espanya, Grècia, Alemanya, Itàlia, França, Polònia i la República Txeca. Conjuntament amb Eurecat, hi participen les empreses MASATS, Composites Aragón,  CADM-Automotive Group, SMT, CG Rail i VUZ; els centres de recerca EURNEX, EKETA i AIMEN; els centres universitaris RWTH Aachen University, Sapienza Università di Roma i Université Polytechnique HAUTS-DE-FRANCE, i l’associació ferroviària UIC. (veure nota de premsa)   

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.