Els UAB Open Labs instal·len dues antenes d'IoT al Campus

11 de diciembre de 2020 Noticias

Els laboratoris d'innovació oberta de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB Open Labs) han instal·lat dues antenes d'IoT (Internet of Things) al Campus de la UAB per dotar-lo d'un sistema de comunicació de dades obert i gratuït, i amb múltiples aplicacions de monitorització per avançar cap a un Smart Campus.

Aquestes antenes permeten enviar petits missatges utilitzant sensors com a emissors. Aquests sensors, que poden ser d'humitat, temperatura, volum de gasos, de so, etc., envien la informació a l'antena d'IoT, després a l'estació base i, finalment, per Internet a l'ordinador que se'ls indiqui. En el cas de la UAB, les antenes, que s'han ubicat a les cobertes de les Facultats de Veterinària i d'Enginyeria, utilitzen el protocol LoRaWAN, en la banda de radiofreqüència lliure de 868MHz.

Segons el coordinador dels UAB Open Labs, Alfons Miàs, "un segon pas pot ser lligar aquests sensors a una acció. Es podria dir a l'arduino que, quan el sensor marqui per sobre dels 25 graus, s'engegui l’aire condicionat. També es podria, per exemple, posar un sensor d’humitat a la gespa i demanar-li que, a un determinat llindar d’humitat i a les 12h de la nit, s'activin els aspersors. D’aquesta manera, no s'activarien els dies de pluja i seríem més eficients i sostenibles”. (+Info

Leer noticia en castellano

Noticias relacionadas: 

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.