Sant Cugat Empresarial demana la suspensió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE)

18 de diciembre de 2020 Noticias

El dimecres es va celebrar la darrera junta directiva de l’any de Sant Cugat Empresarial. L’entitat ha mostrat la seva preocupació per l’afectació que aquesta segon onada de la Covid-19 està ocasionant sobre el teixit econòmic i empresarial. L’associació reclama la suspensió de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), atès que és un impost que es calcula en base als resultats de l’any anterior, i que no té en compte el temps que aquestes empreses han estat aturades sense activitat afectades per la Covid-19.

D’altra banda, Sant Cugat Empresarial reitera una vegada més la seva oposició al Tribut Metropolità per la situació de desigualtat i de greuge objectiu que suposa per a la ciutat. No obstant això, l’entitat ha presentat una sèrie d’al·legacions que han estat estimades per la Taula de Diàleg sobre el Tribut Metropolità, i aprovades pel Ple Municipal del passat 4 de desembre. Entre elles, la bonificació del 60% per comerços i negocis de menys de 500 metres quadrats.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, el Tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler Artalejo, ha declarat que "no té cap sentit universalitzar la suspensió a totes les empreses, ja que no totes s’han vist afectades. El IAE el paguen les grans empreses que facturen més d’1Md’€ i a partir d’aquí es tributa per escalat diferencial sobre els beneficis obtinguts".

Leer noticia en castellano

Noticies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.