La farmacèutica xinesa SciClone s’incorpora al capital d’AbilityPharma amb un compromís d’inversió de tres milions de dòlars

29 de diciembre de 2020 Noticias

L'empresa biofarmacèutica catalana AbilityPharma, centrada en el desenvolupament de compostos anticancerosos innovadors orals, ha signat un acord d'inversió de tres milions de dòlars amb l'empresa xinesa SciClone Pharmaceuticals, que passa a ser sòcia de la biotec amb seu a Cerdanyola de Vallès (Vallès Occidental). 

La col·laboració entre ambdues empreses ja es va iniciar el 2016, amb la signatura d'un acord de llicència per desenvolupar i comercialitzar ABTL0812 a la Xina. En aquells moments SciClone tenia la seu als Estats Units i cotitzava al NASDAQ, però va ser adquirida al 2017 per un consorci d'inversors xinesos, liderat per GL Capital Management. En l'acord es va concedir la llicència exclusiva per desenvolupar i comercialitzar l'innovador agent anticancerós d’AbilityPharma, l’ABTL0812, a la Xina i alguns territoris veïns. Durant aquest temps, AbilityPharma ha rebut un pagament a la signatura de l'acord i uns pagaments per fites de desenvolupament, i també rebrà pagaments futurs per fites de desenvolupament addicionals i per vendes, amb un potencial total de més de 20 milions de dòlars.

Carles Domènech, President executiu, Director científic i cofundador d’AbilityPharma, ha declarat: "Estem molt contents d'haver arribat a aquest acord amb SciClone. Aquesta inversió representa un suport continuat al nostre projecte i a l‘empresa". Domènech ha afegit que "aquest finançament, juntament amb els 2 milions d'euros obtinguts a la campanya de crowdfunding, representen un suport financer molt important per dur a terme l'assaig clínic de fase 2b en pacients amb càncer pancreàtic".

SciClone Pharmaceuticals és una empresa biofarmacèutica líder amb una plataforma integrada per al desenvolupament i comercialització de productes, centrada en algunes de les àrees terapèutiques més importants i de ràpid creixement amb necessitats mèdiques no satisfetes a la Xina, incloses principalment l’oncologia i les infeccions greus. Aprofitant la seva plataforma integrada, SciClone té un historial demostrat en el desenvolupament i comercialització d’una cartera equilibrada de medicaments d’alta qualitat i innovadors.

AbilityPharma (Ability Pharmaceuticals, SL) és una companyia biofarmacèutica especialitzada en el desenvolupament de fàrmacs oncològics. Fundada el 2009 per Carles Domènech, disposa de centres de treball al Parc Tecnològic del Vallès i el Parc de Recerca de la UAB de Cerdanyola del Vallès.

Leer noticia en castellano

Notícies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.