Eurecat ofereix serveis innovadors de caracterització i modelització per a empreses del sector del conformat de xapa metàl·lica

4 de febrero de 2021 Noticias

El centre tecnològic Eurecat ha començat a oferir nous serveis innovadors a pimes i empreses del sector del conformat de xapa metàl·lica, mitjançant una convocatòria oberta del projecte europeu FormPlanet, per millorar la caracterització de les propietats de la xapa, estimar les propietats finals de les peces fabricades i anticipar-se a la formació de defectes en una etapa inicial del disseny, evitant així pèrdues de producció i facilitant els processos d’inspecció de qualitat.

D’acord amb el director Científic d’Eurecat, Daniel Casellas, FormPlanet té com a objectiu “abordar els nous reptes que encara la indústria europea de manufactura de peces de xapa metàl·lica, en els quals és imprescindible conèixer amb detall i de forma ràpida i precisa les propietats mecàniques i de conformabilitat, per tal de permetre la introducció de nous materials d’altes prestacions, com els acers i aluminis avançats d’alta resistència” en diferents sectors que utilitzen o manufacturen peces amb xapa metàl·lica, com el transport (per reduir el pes dels vehicles), els electrodomèstics, la maquinària, el packaging o la construcció.

El projecte té com a finalitat “facilitar a les empreses l’accés a noves tecnologies oferint serveis que donin suport a tots els passos del desenvolupament de peces i productes innovadors en el sector de la xapa metàl·lica”, explica la directora de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics d’Eurecat, Montse Vilaseca.

La convocatòria per rebre sol·licituds està oberta i s’allargarà fins al 31 de març de 2021 amb fins a 140.000 euros en total de finançament per a pimes i empreses. Els sol·licitants poden proposar un problema que s’ha de resoldre amb l’oferta de FormPlanet i rebran serveis tècnics, assessorament i visibilitat a través dels canals del projecte. (+Info

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.