El Parc de l'Alba posa en marxa un procés participatiu per redactar el nou Planejament del Centre Direccional

10 de noviembre de 2017 Noticias

El Parc de l’Alba iniciarà aquesta tardor una consulta ciutadana amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès per començar a redactar un nou Planejament urbanístic que serveixi per definir la distribució dels usos dels terrenys del parc: zones verdes, espai residencial, comercial, etc.

El procés participatiu que s’està seguint consta de diverses fases:


Primer de tot s’han realitzat un conjunt d’entrevistes en profunditat a diversos actors experts en els camps de l’arquitectura, la gestió mediambiental, l’Alcalde de Cerdanyola i les associacions veïnals. 
El segon pas consisteix en la celebració de 5 taules obertes, en les que es tractaran diverses temàtiques que afecten al conjunt de la ciutadania i que s’espera esdevinguin un espai per debatre i compartir opinions.
En acabar les taules obertes es faran enquestes en línia per tal que els assistents comparteixin les seves opinions i propostes. Es definiran grups focals per a aquelles temàtiques que tingui sentit organitzar una sessió de debat i recollida de punts de vista. Es procedirà a recollir les propostes elaborades en una aplicació, on els ciutadans podran votar i prioritzar les seves solucions. Finalment, es comunicaran els resultats.

El calendari de celebració de les 5 taules obertes és el següent:
  • 14 de novembre. Taula de Mobilitat, que comptarà amb la participació de diversos experts que posaran en context la mobilitat, accessos, entrades i sortides del Parc de l’Alba.
  • 21 de novembre. Taula d’Abocadors, que es dedicarà al debat de la gestió de residus i comptarà ambla participació d’experts l’Anàlisi Quantitativa de Riscos o de la qualitat de l’aire i provinents de l’Agència de Residus de Catalunya, entre d’altres.
  • 28 de novembre. Taula d’Impacte Socioeconòmic, en la que diferents actors del sector empresarial debatran les possibilitats econòmiques i l’impacte que generarà el nou parc i les possibilitats empresarials d’aquest. 
  • 12 de desembre. Taula de Model Urbà, que permetrà discutir les finalitats urbanes del territori, així com debatre un model urbà sostenible i d’acord amb les necessitats.
  • 19 de desembre. Taula de Grups Municipals que aplegarà tots els portaveus dels grups municipals representats a l’Ajuntament de Cerdanyola.
Les xerrades es faran al Museu d’Art de Cerdanyola, de 19,00 h a 20,30 h. Els qui ho desitgin podran seguir les taules obertes a Twitter i Facebook amb l’etiqueta #Parcdelalba_Nou.

El Parc de l’Alba és un parc públic, un consorci entre l’Ajuntament de Cerdanyola i la Generalitat de Catalunya. Tanmateix promovem l’àrea empresarial com a Barcelona Synchrotron Park, amb un element molt distintiu, el sincrotró Alba. Situat al centre de la Regió Metropolitana de Barcelona, amb la iniciativa pública del Parc de l’Alba volem promoure la innovació científica, la cohesió ciutadana i la sostenibilitat del medi natural desenvolupant un projecte estratègic per Catalunya, per la seva localització i per la composició del teixit científic empresarial que el composa.

El Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès és un projecte que té el seu punt de sortida en els processos de planificació territorial del primer Pla General Metropolità de Barcelona de mitjans del segle XX. D’ençà d’aleshores, el projecte ha anat implementant-se en algunes de les seves peces alhora que la formulació dels continguts urbanístics patia diverses modificacions. La complexitat del procés ha anat causant successius endarreriments, tant per qüestions pròpies de la gestió urbanística com pel procés de creació de consens social entorn els continguts concrets del Centre Direccional. Diverses sentències del Tribunal Superior Justícia de Catalunya, tot i no ser fermes encara, anul·len el Pla Director Urbanístic, el que obre novament el debat sobre el futur del Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès.

Noticies relacionades: 
El futur del Centre Direccional s'obrirà a la consulta a la ciutadania (Cerdanyola.info)
Reflexions sobre el Centre Direccional de Cerdanyola del Vallès / Barcelona Synchrotron Park (30Virtual)

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.