Els Clústers demanen a la Generalitat un “Catalan new deal” per salvar les empreses després del coronavirus

8 de mayo de 2020 Noticias

L’impacte de la Covid-19 ha estat un cop dur per a les empreses catalanes, i la immensa majoria hauran d’introduir canvis per sortir de la crisi. És per això que els Clústers catalans han demanat al govern de la Generalitat de Catalunya que impulsi un “Catalan new deal”, amb mesures concretes i amb dotació econòmica per poder aplicar l’endemà de la crisi.

Pels els 29 clústers sectorials de la Xarxa de Clústers catalans, que representen el 30% del PIB de Catalunya, és imprescindible que es concretin els esforços i inversions que faran les diverses administracions públiques per fer front a les conseqüències de l’estat d’alarma, perquè no només en depèn el futur de moltes empreses catalanes sinó també el model de país.

El “Catalan new deal” que demanen hauria de començar amb un estudi d’afectació de la crisi provocada per la Covid-19 als diferents sectors econòmics, identificar les necessitats de transformació de les empreses i aquelles cadenes de valor industrial a preservar a Catalunya, reduint la dependència internacional, impulsar programes de suport a la innovació per poder aproximar l’empresa catalana als estàndards europeus, multiplicar els recursos destinats a la internacionalització perquè puguin obrir nous mercats, i dissenyar un programa de recolzament per acompanyar les empreses a fer el canvi estratègic que els nous temps requeriran, reorientant processos industrials i models de negoci perquè puguin seguir tenint futur en aquest nou món postCovid19. (veure nota de premsa)

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.