Sabadell i Terrassa creen una comissió bilateral per abordar interessos comuns a ambdós municipis

28 de julio de 2020 Noticias

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han signat avui, al saló de sessions de l’Ajuntament de Terrassa, un acord per crear una comissió bilateral Sabadell-Terrassa, amb l'objectiu d'estructurar la cooperació dels dos municipis en àmbits estratègics. El document se centra sobretot en les reivindicacions comunes en matèria d’infraestructures, destacant el fet que ambdós municipis han presentat al·legacions al Pla Específic de Mobilitat del Vallès, relatives a la línia ferroviària R4 a l'Aeroport de Barcelona / El Prat, la línia ferroviària Terrassa-Sabadell-UAB-Sagrera, AV-22@-Pl. Catalunya, la B-40 i la reconversió de la N-150 entre Terrassa i Sabadell com a via cívica. Així mateix, la voluntat de l’alcaldessa i l’alcalde és treballar conjuntament en altres àmbits com ara l’habitatge o la seguretat.

Un cop signat el document, ambdós alcaldes han ofert una roda de premsa, en què han explicat la naturalesa d’aquest acord i les principals reivindicacions i objectius comuns a ambdós municipis. Jordi Ballart s’ha referit a la necessitat d’un nou marc de relació institucional i ha definit l’acord com un primer pas per a una nova etapa històrica, que demana temps, estratègia, constància i intel·ligència. Per la seva banda, Marta Farrés ha lamentat que històricament la manca d’acord entre ambdós municipis ha estat utilitzada com a excusa per altres administracions, i en aquest sentit ha dit que som aquí, estem d’acord i estem preparats. No hi ja excuses ja.

Ambdós alcaldes han manifestat la voluntat de superar les inèrcies històriques en la relació d’ambdues ciutats i han situat aquesta col·laboració dins d’una visió de país descentralitzadora, que posi en valor tot l’àmbit metropolità.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.