Sant Cugat mesurarà la qualitat de l’aire a través de nanosensors col·locats en bicicletes i persones

16 de septiembre de 2020 Noticias

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès s’adhereix un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible. Del 16 al 22 de setembre es faran diverses accions a la ciutat per conscienciar la ciutadania sobre aspectes com l’impacte del transport, la qualitat de l’aire o l’emergència climàtica.

Un dels projectes més destacats és que Sant Cugat és un dels municipis que participarà en la prova pilot com a municipi metropolità en el projecte europeu NanoSen AQM Interreg Sudoe, amb la col·laboració d’AMB Ecologia i AIGUASOL. Aquesta tardor es mesurarà la qualitat de l’aire en moviment a través de nanosensors instal·lats en bicicletes i en persones que tinguin una rutina d’anar en bici i caminar diàriament. També es donarà informació del projecte, així com recomanacions, bones pràctiques i hàbits per millorar la qualitat de l’aire als panells informatius digitals instal·lats al Parc de Coll Favà i a l’Escola Pins del Vallès. 

El projecte NanoSen-AQM

La tecnologia per monitoritzar la qualitat de l'aire té un elevat cost econòmic, i aquest fet dificulta la possibilitat de disposar de dades significatives fiables i en temps real. Actualment, les administracions disposen de xarxes d'estacions de mesurament, que tot i que proporcionen uns resultats acurats del punt on estan situades, no abasten la totalitat del territori.

El projecte NanoSen-AQM es basa en el desenvolupament de nanosensors de gas de baix cost per mesurar i mostrar la qualitat de l'aire en temps real, cosa que facilita el monitoratge de la qualitat de l'aire de forma massiva.

Amb els nanosensors instal·lats en bicicletes i en persones es pot  cobrir una part més àmplia del territori i obtenir dades de contaminants atmosfèrics com CO, NOx, NO2, O3, PM10 i PM2,5.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.