Desenvolupament d'un nou enzim per al reciclatge de residus de plàstic PET en noves ampolles

20 de octubre de 2020 Noticias

Investigadors del Toulouse Biotechnology Institute (TBI), una Unitat de Recerca conjunta INSA Toulouse / INRAE / CNRS, i Carbios, companyia francesa de química verda pionera en disseny de bioplàstics, han desenvolupat  un nou enzim que pot despolimeritzar biològicament els residus de plàstic fets de tereftalat de polietilè (PET) i facilitar el seu reciclatge en noves ampolles. El PET és un dels polímers termoplàstics més comuns en el mercat, i s'utilitza per manufacturar ampolles, embolcalls d'aliments i tèxtils de polièster. El desenvolupament d'aquest nou enzim situa aquesta tecnologia al capdavant dels esforços per iniciar una veritable transició cap a l'economia circular i, per tant, cap a una major protecció dels nostres oceans i el nostre planeta contra la pol·lució del plàstic.

L'equip d'investigació va ser capaç de resoldre l'estructura cristal·lina de les proteïnes estudiades utilitzant llum de sincrotró per a la recollida de dades de raigs-X. Més concretament, van recol·lectar dades de difracció per a la variant S165A de la cutinasa "branca de fulles" (de l'anglès leaf-branch) en la línia de llum XALOC del Sincrotró ALBA.

Això constitueix un gran progrés, ja que el rendiment s'ha multiplicat per 100 en comparació a altres processos publicats anteriorment. Es tracta d'una primícia mundial que obre el camí per implementar la tecnologia de l'economia circular que és aplicable a tots els residus de PET i ofereix una solució per primera vegada reeixida per solucionar els problemes mediambientals i industrials actuals que implica l'ús massiu de materials plàstics. (més informació

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.