El Servei d'Estabulari de la UAB s'amplia i es renova

21 de octubre de 2020 Noticias

El Servei d’Estabulari de la UAB ha dut a terme una ampliació de 840 m2 dedicats, principalment, a nous espais de laboratori. Aquesta reforma, que s’ha fet seguint els requeriments de la Generalitat de Catalunya per als centres usuaris d’animals d’experimentació, vol potenciar la recerca d’excel·lència, captar i allotjar nou talent investigador i enfortir les relacions amb el sector empresarial.

Els nous laboratoris permeten aplicar tant les noves tecnologies de manipulació genètica, mitjançant vectors virals, com l'ús d'agents patògens per al desenvolupament de teràpies a totes les àrees d'estudi a les quals donen servei (neurociències, neuropsicologia, comportament i estrès, càncer, malalties metabòliques, fisiologia, desenvolupament de teràpies per a malalties parasitàries, immunologia, vectorologia, desenvolupament dels organismes, etc.)

Concretament, amb les noves infraestructures es pot treballar amb electrofisiologia, vectors virals i optogenètica, i dur a terme valoracions conductuals i cognitives complexes. A més, fruit d’un conveni amb la UIC, també està disponible un microscopi bifotònic per fer estudis longitudinals amb animals in vivo.

Amb un cost total d’1.239.669,42 €, aquesta remodelació ha comptat amb el cofinançament de 619.834,71 € del Fons Europeu de Desenvolupament Regional atorgat pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.