El 27-28 d'octubre tindrà lloc, amb votació electrònica, l'elecció a rector de la UAB. Javier Lafuente, catedràtic d'Enginyeria Química, proclamat candidat

20 de octubre de 2020 Noticias

L'elecció per succeir la rectora Margarita Arboix per als pròxims quatre anys tindrà lloc els dies 27 i 28 d'octubre per primera vegada amb votació electrònica. El dilluns 19 d'octubre  s'han proclamat les candidatures definitives i s'ha obert campanya electoral, que finalitzarà el 28 d'octubre. La Junta Electoral General ha proclamat una única candidatura encapçalada per Javier Lafuente Sancho, catedràtic d'enginyeria química.

Les eleccions de rector/a de la UAB, que estaven previstes per al mes de maig passat, van haver de suspendre's a causa de l'estat d'alarma declarat amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Un cop finalitzat l'estat d'alarma, el Consell de Govern de la UAB va aprovar una nova convocatòria a l'inici del curs acadèmic 2020-2021. El termini per votar s'obrirà a les 10 h del 27 d'octubre i es tancarà a les 16 h del dia 28. Tenen dret a vot 38.361 membres de la comunitat universitària entre 1.285 electors del sector A, 2.967 del sector B, 31.979 del sector C, i 2.130 del sector D. La proclamació dels resultats definitius per part de la Junta Electoral General de la UAB tindrà lloc el 30 d'octubre.

Javier Lafuente, catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, es va llicenciar en ciències químiques, en l'especialitat de química tècnica, el 1982, i es va doctorar cum laude en enginyeria química el 1988, sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB). És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids (BIO-GLS). Lafuente ha creat també dues empreses derivades (spin-off) de caràcter ambiental per a l'aplicació de tecnologies capdavanteres al tractament d'efluents. Pel que fa a la gestió, ha estat director de grup de recerca, director de Departament, vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics des de 2016 i director del Parc de Recerca UAB. (veure nota de premsa)

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.