La Generalitat activa un paquet de mesures urgents als sectors més afectats per les mesures sanitàries

22 de octubre de 2020 Noticias

El Govern de la Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents per donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la COVID-19.

Subvenció  per a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, amb una dotació inicial de 40 milions d’euros, que es podran ampliar en funció de les necessitats. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros. (+Info

Préstecs de 15.000 euros a través d’Avalis de Catalunya i l’ICF. L’objectiu és impulsar la reactivació dels negocis del sector de la restauració i el comerç. Aquests préstecs es poden sol·licitar digitalment a partir del 21 d’octubre a través del web d’Avalis de Catalunya. (+Info

Decret llei per alleugerir la càrrega dels lloguers dels establiments comercials: Els arrendataris de locals comercials tancats o amb l'ús limitat per les mesures contra la COVID-19 podran renegociar el preu dels lloguers. El Consell Executiu ha aprovat el Decret Llei 34/2020, de 20 d'octubre, de mesures urgents de suport a l'activitat econòmica desenvolupada en locals de negoci arrendats (DOGC Núm. 8252 - 22.10.2020) que faculta els titulars dels negocis per iniciar una negociació amb els propietaris dels immobles per establir, de mutu acord, una rebaixa de l'import de la mensualitat.

Rebaixa del 50 % en els establiments tancats: Si l'acord entre les parts és impossible, la nova norma fixa que l'import del lloguer dels negocis tancats quedarà automàticament rebaixat al 50%, a comptar des del dia que el llogater hagi notificat la voluntat de negociar. Amb les restriccions en vigor, aquesta mesura afecta bars, restaurants, gimnasos, centres d'estètica, bingos, casinos, sales de joc i ludoteques.

Reducció del preu en els negocis en funcionament parcial: A les activitats parcialment restringides, si no hi ha acord per la revisió temporal del lloguer, la rebaixa de la quota també serà del 50% de la part desaprofitada. És a dir, que si un negoci té l'aforament limitat a la meitat, el titular haurà de pagar la totalitat del lloguer de la meitat de la qual sí que en pot treure rendiment, però només pagarà el 50% de la part restringida per les mesures sanitàries. Segons les restriccions actuals, entre els negocis amb l'aforament o els horaris parcialment afectats hi ha teatres, comerços, botigues de 24 hores i hotels.

Exclusió dels productes per endur i de l'enviament a domicili: Als efectes d'aquesta norma, la venda de producte per endur i l'enviament a domicili no es tenen en compte. Per exemple, si aquest és l'únic servei que pot oferir un restaurant, el decret llei considera que el negoci està tancat i que la reducció de la quota del lloguer ha de ser igualment del 50%.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.