El cerdanyolenc Javier Lafuente, nou rector de la UAB

29 de octubre de 2020 Noticias

Javier Lafuente Sancho ha estat elegit rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)  per als pròxims quatre anys, segons ells resultats provisionals de les eleccions que, per primera vegada, s'han fet mitjançant votació electrònica, i han tingut lloc els dies 27 i 28 d’octubre. (resultats & participació)

El nomenament es farà efectiu d’aquí uns dies, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. És el primer cop que un ciutadà de Cerdanyola accedeix al màxim càrrec de la seva universitat.

Javier Lafuente, catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, es va llicenciar en ciències químiques, en l'especialitat de química tècnica, el 1982, i es va doctorar cum laude en enginyeria química el 1988, sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB). És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids (BIO-GLS). Lafuente ha creat també dues empreses derivades (spin-off) de caràcter ambiental per a l'aplicació de tecnologies capdavanteres al tractament d'efluents. Pel que fa a la gestió, ha estat director de grup de recerca, director de Departament, vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics des de 2016 i director del Parc de Recerca UAB

Leer noticia en castellano

Noticies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.