La R4 de Rodalies connectarà el Vallès amb l'aeroport d'El Prat al 2022

2 de noviembre de 2020 Noticias

El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), a través d'Adif, la licitació de les obres de la fase 2 de construcció del nou accés ferroviari a la terminal T1 de l'Aeroport de Barcelona - El Prat.

Amb aquesta actuació, que compta amb un valor estimat de 73.777.770,06 euros (IVA no inclòs) i un termini d'execució de 24 mesos, es dóna un impuls definitiu per a la posada en servei d'una infraestructura que serà estratègica en el futur esquema d'explotació de la xarxa de rodalies de Barcelona. Es tracta de la superestructura de la nova doble via entre la línia d'ample convencional Barcelona-Tarragona i les estacions de les terminals 1 i 2, amb connexió a la L9 de metro.

El nou accés ferroviari, que generarà significatius beneficis per a la mobilitat en transport públic dels ciutadans a l'àrea metropolitana de Barcelona, permetrà establir serveis directes de rodalies a les dues terminals aeroportuàries des de Manresa i Maçanet, via Barcelona, mitjançant les actuals línies R4 i R2, respectivament, permetent, a través d'elles, accedir a les restants línies de rodalies i a la xarxa de metro de Barcelona. A més, podrà albergar serveis llançadora entre les terminals de l'aeroport amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. (+ Info

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.