Publicat el III Estudi Smart Industry 4.0 a Espanya, 2020 que elabora l'Observatori de la lndústria 4.0

15 de diciembre de 2020 Noticias

L'Observatorio de la Industria 4.0, en col·laboració amb everisAdvanced Factories i el Club Excelencia en Gestión, ha realitzat per tercer any consecutiu l'Estudi SMART INDUSTRY que té com a objectiu avaluar l'estat d'implantació de la indústria 4.0 a les empreses espanyoles, així com establir noves fites en el camí cap a la transformació digital.

En els resultats de l'edició de 2020, com no podia ser d'altra manera, ha tingut un important paper la situació econòmica i sanitària originada per l'epidèmia de la COVID-19, que ha portat a avaluar una sèrie de factors dels quals s’extreuen algunes dades interessants:

  • El 52% de les empreses ha mantingut la seva activitat, el 15% dels enquestats ha hagut de suspendre temporalment la seva activitat i només el 4% no ha estat capaç de teletreballar durant la pandèmia de la COVID-19, tot i que només el 19% tenia prevista una contingència d'aquest calibre.
  • L'adopció de solucions IOT (Internet of Things) s'ha disparat per les mesures de teletreball que moltes companyies s'han vist obligades a adoptar.
  • Destaca el RPA que, davant la necessitat de conscienciació de flexibilitat generada per la COVID-19, és atractiu per a moltes empreses per l'escalabilitat, diversitat i flexibilitat que caracteritza a aquesta tecnologia.
  • L'ús de tècniques de deap learning en bioinformàtica està permetent que en poques setmanes els científics hagin desxifrat el genoma del COVID-19, de manera que l'ús de les capacitats analítiques sobre volums ingents de dades (Big Data) permet accelerar els processos d'investigació.
  • Com a conseqüència de la manca de recursos, la fabricació additiva per impressió en 3D, va ajudar a dotar de el material sanitari (mascaretes, pantalles ...) necessari per poder abordar la pandèmia al maximitzar les condicions de seguretat.
  • En el cas dels robots autònoms, s'estan testejant robots que, mitjançant intel·ligència artificial, desinfectin superfícies contaminades per ajudar els hospitals sobresaturats en la lluita contra aquesta infecció.
Veure informe 

 és un fòrum d'intercanvi d'idees i experiències, integrat per professionals de diversos sectors Industrials, a nivell individual, que pretén constituir un marc permanent per al debat, la formació, la difusió d'informació, la investigació i l'emissió d'opinió en matèria de la Indústria 4.0.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.