Informe tecnològic "La ciberseguretat a Catalunya"

5 de enero de 2021 Noticias

ACCIÓ, Agència per a la Competitivitat de l'empresa ha presentat una actualització de l'informe tecnològic "La ciberseguretat a Catalunya".

La ciberseguretat engloba el conjunt de mesures físiques, lògiques i administratives destinades a la protecció digital de les empreses, persones i sistemes; ja siguin dispositius, aplicacions o dades, davant d’atacs digitals que puguin comprometre’n la confidencialitat, disponibilitat i/o integritat.

Disposar d’unes comunicacions fiables i segures és fonamental en qualsevol sistema equipat amb tecnologia d’Internet. Per aconseguir-ho, la ciberseguretat aplica a aquests actius diverses capes de protecció en diferents nivells per assegurar-ne la protecció. No en va, el 99% de les empreses espanyoles admet haver rebut almenys un ciberatac durant el 2020, amb una mitjana de cinc ciberatacs rebuts per empresa.

A Catalunya hi ha 361 empreses en el sector de la ciberseguretat. Totes elles donen feina a gairebé 7.000 treballadors i facturen conjuntament uns 820 milions d’euros. Es tracta d’un sector format bàsicament per pimes (82,8%) i en el qual un 29% de les empreses són exportadores.

No és cap sorpresa que la ciberseguretat encapçali les preferències de les empreses en els seus processos de transformació digital. La Internet de les Coses, el Big Data o el Cloud Computing són tendències que requereixen d’una bona ciberseguretat per resultar efectives per a l’empresa.

Al mateix temps, la digitalització de la indústria cap a la denominada 4.0 també genera cadenes de producció més interconnectades i el desplegament de sistemes ciberfísics susceptibles als atacs cibernètics.

En aquest sentit, l’informe també identifica els sectors que més demanden els serveis de la ciberseguretat. Van des de la indústria fins a la salut, passant per la mobilitat, els serveis financers o l’educació.

Web ACCIÓ – La ciberseguretat a CatalunyaInforme tecnològic (CAT)   

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.