Opinió "L'apagada RDSI"

10 de marzo de 2021 Noticias

Espanya és un dels països europeus amb més quilòmetres de fibra òptica estesa pel seu territori. L'any 2017, Telefònica va anunciar el tancament progressiu de les centrals de coure per a substituir-les per xarxes de fibra òptica. Aquest procés haurà de culminar l'any 2024 pel que es deixarà d'oferir serveis de XTB, XDSI i ADSL.  

Aquesta situació perjudica de manera clara a les empreses usuàries d’XDSI, on les línies van connectades a Centraletes Digitals. Vol dir això que els usuaris es quedaran sense servei? No, sempre que preparin els seus equips per a una migració IP de les seves línies.  

Una línia IP actua com un canal de veu on les trucades són transmeses per la xarxa d'Internet, gràcies a la connexió d'un dispositiu SIP o una centraleta. A més, el nombre de canals és tan gran com l'ample de banda d'Internet, no existint limitacions pel que fa a converses simultànies; de fet, els números de telèfon s'allotgen a la xarxa i es poden utilitzar tots els que es vulguin contractar. Així doncs, la unificació de múltiples ubicacions al voltant d'una xarxa, sota un únic número de capçalera, permet comunicar de manera més rendible, flexible i eficient.


Des de Cloud Comunicacions l'estalvi en el cost de les seves trucades gràcies al nostre servei de TRUNK SIP està garantit. En particular, aquesta solució permet crear un tipus d'accés fent ús del protocol IP per establir trucades, transportades des de la centraleta fins als nostres servidors, on el proveïment de la línia IP disposa de numeració fixa virtual i intel·ligent. A més, els nostres sistemes poden anticipar-se a qualsevol contratemps i desviar les trucades cap a una altra numeració demandada gràcies al Backup automàtic de trucades.  

En poques paraules, la migració de les línies analògiques a línies IP, és un element clau per a la transformació digital de qualsevol empresa, que genera una sèrie de beneficis de rendibilitat, fiabilitat, escalabilitat i eficiència


Alfonso Copé Soto
Director Comercial i Desenvolupament de Negoci
Cloud Comunicaciones

Leer articulo en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.