En marxa un nou programa per impulsar la fabricació additiva entre les PIMEs industrials a la comarca

14 de junio de 2021 Noticias

El Consell Comarcal del Vallès Occidental està treballant per a posar en marxa un nou programa a partir del setembre que desplegui diferents activitats per tal d’apropar a les PIMES les noves tecnologies digitals i impulsi la fabricació additiva. Aquesta és clau per a la transformació del teixit industrial i suposa un canvi de model de fabricació i del model de negoci.

Les tecnologies de fabricació digital, i més concretament la impressió 3D o fabricació additiva és considerada una de les tecnologies disruptives de major impacte en la denominada indústria 4.0, permeten crear objectes a partir de models digitals. Actualment està experimentant un creixement exponencial, per l’augment de les aplicacions en l’àmbit industrial. Els espais i centres de fabricació digital o Fab Labs (laboratoris de fabricació) presents a la comarca, esdevenen agents actius per facilitar el desenvolupament social, econòmic i tecnològic dels municipis i facilitar la digitalització de les PIMES, perquè reverteixi en la millora de la seva competitivitat i posicionament del territori.

El nou programa per impulsar la fabricació additiva entre les PIMES industrials és un dels reptes sorgits  arran de la tasca de la Xarxa de Fabricació Digital del Vallès Occidental, que va iniciar els seus treballs el 2019. En la darrera trobada de la Xarxa es va fer balanç de les actuacions realitzades  i  es van treballar de forma col.laborativa els reptes d’apropar les noves tecnologies digitals a les pimes i també a la comunitat educativa. Van participar-hi una trentena de persones provinents d’espais de fabricació de la comarca d’entitats privades o institucions públiques, agents socials i econòmics, tècnics/ques de desenvolupament local dels ajuntaments, i, també, experts de fora a la comarca provinents d’entitats de referència com la xarxa Catlabs de la Generalitat de Catalunya. (+Info)  

Leer noticia en castellano

Noticia relacionada: 


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.