El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET) s’ha integrat a la xarxa dels UAB Open Labs

18 de junio de 2021 Noticias

El dijous 17 de juny s'ha realitzat una jornada virtual per presentar el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET) amb motiu de la recent integració a la xarxa dels UAB Open Labs.

El LET es va crear l'any 2018 i ha estat impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a través de l’IERMB, el CREAF i la UAB, amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquest Laboratori desenvolupa nous models i indicadors per a l'anàlisi dels territoris des d'una perspectiva socioecològica, amb l'objectiu d’incidir en les polítiques públiques i avançar cap a una nova realitat metropolitana més circular i sostenible. 

Dins del LET s'hi poden trobar eines i recursos d’interès per al personal investigador, tècnics d’administracions i entitats i per a la ciutadania. Durant la jornada es van presentar aquests recursos posant especial focus en les dades i eines que es poden aplicar al territori. Per exemple, la informació continguda al LET permet constatar canvis globals, com el canvi climàtic o la crisi de la biodiversitat, en una regió concreta com és el territori B-30.

També es va parlar de projectes de ciència ciutadana, perquè aquest laboratori metropolità és alhora una plataforma de promoció de projectes de ciència ciutadana, entre els quals destaca l’Observatori Metropolità de Papallones (mBMS).

Leer noticia en castellano© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.