Opinió “Avantatges i beneficis dels sistemes de sala de videoconferència per al teu negoci”

22 de junio de 2021 Noticias

Les videoconferències cada vegada són més freqüents en el món empresarial, convertint-se en un element estratègic essencial per als negocis de qualsevol organització. En aquest cas, la instal·lació d'un sistema de sala videoconferències en l'oficina genera beneficis instantanis a l'hora de col·laborar i comunicar-se, però... quins són? 

  1. Augmenta l'eficiència i productivitat: Segons un estudi el 94% de les empreses experimenten un augment de l'eficiència i la productivitat, seguit de l'increment de l'impacte en les reunions (88%), l'acceleració de la presa de decisions (87%) i la reducció dels costos de viatge (87%). 
  2. Millora de la comunicació/relació: El tracte humà que suposa parlar cara a cara, permet que la conversa desprengui confiança entre clients o membres d'equip de treball, a més, estalviessis temps navegant a través de llargs fils de correu. 
  3. Facilita el teletreball: Perquè el treball des de casa sigui efectiu, és necessari que els empleats i empleades se sentin connectats, per la qual cosa les videoconferències representen una solució beneficiosa per a col·laborar des de qualsevol lloc. 
  4. Estalvi de temps i costos: Molt relacionat amb els punts anteriors, aquestes solucions contribueixen al benestar dels treballadors, reduint hores de jornada extralaboral en trajectes o viatges. Per si no fos poc, la reducció dels desplaçaments es tradueix a un benefici ecològic per a tots. 
Dit això, és important analitzar quina és la millor plataforma de videoconferència i buscar la solució que realment satisfaci les necessitats corporatives. Per exemple, la diversitat d'usos ha de tenir-se en compte a l'hora de definir el programari, ja que l'elecció d'aquest depèn directament de les necessitats de l'empresa, ja que és aquest qui prepara la invitació, realitza el control d'usuaris, monitora i actualitza els dispositius i proporciona les integracions necessàries per al perfecte funcionament de les reunions. Els últims sistemes de videoconferència inclouen mecanismes d'intel·ligència artificial que, entre altres coses, detecten i enfoquen el participant que està parlant, a més de sistemes de micròfon sense fil per a garantir una qualitat òptima. Finalment, per a definir el millor maquinari és necessari una anàlisi experta, ja que és fonamental analitzar l'entorn on s'instal·larà el sistema de videoconferència.

A Cloud Comunicacions analitzem, proveïm i instal·lem equips i sistemes de videoconferència en funció de les necessitats de cada organització, incorporant l'Easy Mode que permet un funcionament fàcil, ràpid i sense friccions, amb independència de les plataformes (Hangouts,Jitsi,  Meet, Skype, Teams, Zoom... ) que estiguin utilitzant cada una de les persones connectades.

Alfonso Copé Soto
Director Comercial i Desenvolupament de Negoci
Cloud Comunicaciones

Leer artículo en castellano

Altres articles d'Alfonso Copé:

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.