Opinió “Un ciberatac a la teva pyme pot costar-te més de 35.000 €”

15 de julio de 2021 Noticias

Espanya fa anys que és el tercer país amb més ciberatacs del món, seguit dels Estats Units i el Regne Unit. A més, durant la crisi de la Covid-19, moltes empreses s'han vist obligades a digitalitzar-se sense una prevenció en ciberseguretat per a protegir-se a Internet. Segons un estudi de Google sobre petites i mitjanes empreses, l'any 2019 gairebé 3 milions de pimes es trobaven desprotegides, la qual cosa ha suposat grans pèrdues econòmiques.

Segons dades del INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat), les pimes representen el 43% dels ciberatacs, amb un cost mitjà cap a aquestes de 35.000€. Així doncs, segons un estudi de Google només el 36% d'aquestes disposava de protocols bàsics de seguretat i el 30% no aplicaven protocols https en els seus llocs web. Com a conseqüència 6 de cada 10 pymes es veuen obligades a tancar perquè no poden fer front al cost que suposa un atac cibernètic.

On s'han de reforçar les empreses?

Durant aquest últim any de pandèmia, els plans de digitalització i la generalització del teletreball ha experimentat un augment significatiu, provocant un increment de les bretxes de seguretat. El teletreball pot significar grans avanços en termes de productivitat i conciliació laboral, però perquè els empleats puguin treballar des de casa en condicions òptimes, l'empresa ha de reforçar la seguretat en els ordinadors, el núvol i els entorns virtuals de treball.

Els beneficis de la prevenció

La inversió en ciberseguretat ofereix beneficis palpables en diversos àmbits. Per a començar, l'empresa queda protegida davant d'atacs que intentin robar bases de dades, dades bancàries, dades personals del treballador, clients, proveïdors, o poden fer infinitat de canvis en comandes, preus, etc. Per no parlar dels ‘’virus’’ que poden bloquejar el funcionament de tota la companyia i pels quals demanen grans quantitats de diners en forma de rescat.

A més d'això, una empresa més cibersegura gestiona millor la informació i ofereix una major consciència de les amenaces, cosa que exigeix l'anàlisi de cada risc i cregui grans oportunitats de millora en el funcionament de la companyia. Per tant, a partir de l'anàlisi, es genera un millor marc de treball i un augment de la rendibilitat de l'empresa.

Inversió en coneixement

La ciberseguretat promou la capacitat d'adaptació a l'entorn, on un empleat de manera individual i l'empresa, ha d'analitzar un problema i prendre decisions. Això implica una revaloració del capital humà de l'empresa, que està en constant aprenentatge segons els errors i encerts que sorgeixen a fi de trobar el camí adequat.

Professionalitat i confiança, les claus de la seguretat

Cloud Comunicacions estem al dia en tota mena de solucions en ciberseguretat. Això ens permet ser proactius i anticipar-nos a possibles intrusions abans que això repercuteixi en els nostres clients. Per a nosaltres la confiança amb el client i el nostre coneixement són les claus per a demostrar els múltiples avantatges que genera la ciberseguretat.

Alfonso Copé Soto 
Director Comercial i Desenvolupament de Negoci
Cloud Comunicaciones

Leer artículo en castellano

Altres articles d'Alfonso Copé:

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.