L'avinguda de l'Eix Central de la UAB es transforma en un Espai Saludable i Sostenible

1 de septiembre de 2021 Noticias

Des d'aquest mes de setembre, la comunitat universitària de la UAB gaudeix del nou Espai Saludable i Sostenible (SiS) de l'avinguda de l'Eix Central. Un espai sense sorolls i fums, de qualitat, amable i segur, on la prioritat són les persones i les formes de mobilitat més sostenibles i on s'afavoreix la socialització i el desenvolupament d'activitats socials i esportives.

El projecte d'aquest Espai SiS s'emmarca en el Pla Campus Saludable i Sostenible i el Pla de Mobilitat  de la UAB i pren com a principis inspiradors l'accessibilitat, la seguretat, la sostenibilitat, l'equitat i la salut. Es prioritza l'ús dels espais per part dels vianants, la circulació de bicicletes i patinets, i l'accés de persones usuàries de les diferents zones d'aparcament i de serveis.

Dos subàmbits

El nou Espai SiS té dos subàmbits. D'una banda, a la part central, entre els edificis B i C, l'espai esta reservat per a vianants, bicicletes, patinets i, quan sigui necessari, vehicles d'emergències i manteniment. Hi ha jardineres, bancs, taules i espais polivalents dedicats a activitats esportives i culturals.

D'altra banda, al tram de l'eix central entre la rotonda d'accés a l'edifici C i el propi edifici C, i al tram entre entre l'edifici B i la plaça Cívica, als vianants i els transports esmentats abans es suma la circulació dels usuaris dels aparcaments dels edificis B i C, les motocicletes, el vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i els serveis de correus i transport de mercaderies. De manera ocasional, hi accediran també vehicles autoritzats puntualment per a la realització d'activitats als espais polivalents.

Canvis a les línies de bus

Com a conseqüència a la creació d'aquest Espai SiS, s'ha remodelat les línies d'autobús al campus, tant les interurbanes com les internes, de manera que s'ha optimitzat els recorreguts i la cobertura de les parades per tal que tota la comunitat disposi de parades per arribar o sortir del campus a una distància màxima d'uns cinc minuts a peu.

Així doncs, pel que fa als serveis interurbans, es facilita un estalvi de temps generalitzat i s'incrementa la cobertura territorial amb més parades a l'avinguda Serragalliners i a l'avinguda Can Domènech. Quant als busos interns del campus, de les cinc línies actuals, es passarà a tres. Les actuals L1 i L4 es fusionaran en la nova L1 Renfe-Rectorat-Renfe. I les actuals línies L2 i L5, es fusionaran en la nova L2 Renfe-Vila-Renfe. En tots dos casos, hi haurà el mateix nombre de vehicles i de sortides de l'estació de tren, i s'incrementarà la freqüència de pas a les parades intermèdies. La L3 es mantindrà sense cap canvi.  (+Info

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.