Opinió “Un munt de raons per afegir un xatbot a la vostra tenda online (i el perquè fins ara no ho havíeu fet)”

9 de septiembre de 2021 Noticias

Els xatbots (o bots conversacionals) son programes capaços de mantenir una conversa amb els usuaris. El "boom" dels xatbots va començar fa uns anys però la seva adopció continua creixent en molts àmbits degut, entre altres aspectes, als estalvis que suposen per les empreses. Per exemple, un informe de Juniper Research prediu que els bots estalviaran 11.000 milions de dollars anualment a partir del 2023. Per aquest motiu, moltes empreses començaran a invertir més en bots i menys en aplicacions mòbils.

Una pregunta òbvia és doncs si els xatbots també poden ser beneficiosos per totes les SMEs que es dediquen al comerç electrònic o que simplement tenen una tenda online on vendre els seus productes. Amb l'imparable creixement del comerç electrònic a nivell global, disparat encara més arrel de la pandèmia, cada cop hi ha més competència i els xatbots podrien, i haurien de, ser un element clau en la vostra estratègia digital.

Deixeu-me que us expliqui quins són els principals beneficis dels xatbots i el perquè, si en tenen tants, no veiem encara un bot a cada web.

Com ajuden els xatbots en l'atenció al client

Els bots es poden encarregar del l'atenció als clients. Us estalviaran temps i diners que podeu invertir a fer créixer el vostre negoci. Veiem com us poden ajudar.

 • Treballen 24/7. I mai agafen vacances. Eviteu perdre clients que arribin a hores on no hi ha ningú pendent de la tenda. Resoldre els dubtes dels clients a l'instant, enlloc d'hores després de què hagin fet la pregunta és donar un molt millor servei.
 • No s'enfaden mai. Qui no ha pensat mai engegar un client a fer punyetes? O està cansat de respondre sempre les mateixes preguntes. Els bots ni s'estressen ni es cansen i garanteixen la mateixa qualitat de servei.
 • S'ocupen de contestar les vostres preguntes freqüents (FAQs). És fàcil entrenar un bot per contestar les FAQs del negoci. Seguint el principi de Pareto https://xatkit.com/pareto-principle-chatbot-intent-design/ , sabem que la gran majoria de clients acaben fent les mateixes preguntes.
 • Parlen qualsevol idioma. No domineu l'anglès? o el francès? Cap problema. Els bots sí i us facilitaran vendre a l'exterior.
 • Coneixen la "vida" de cada client. Els bots poden consultar ràpidament l'historial del client a la nostra botiga i oferir respostes i recomanacions personalitzades. Per exemple, per informar sobre l'estat de la seva comanda.
 • Saben de tot. Ventes? Logística? Opcions de pagament?. Es pot entrenar el xatbot en tots aquests temes. No cal reenviar la pregunta a qui en sàpiga per poder contestar. El bot centralitza tota l'atenció al client.
Com ajuden els xatbots a vendre més

Segur que ets (o tens) un gran venedor. Però també segur que aquest venedor té millors coses a fer que estar mirant la pantalla de l'ordinador a veure si apareix algun possible comprador. Deixa que els bots facin de venedors digitals per tu. Els xatbots poden:
 • Ajudar als clients a trobar el producte que busquen d'una forma molt més natural, parlant. Quan més fàcil sigui al visitant trobar el què busca més probable és que ho acabi comprant.
 • Recomanar productes. El xatbot pot suggerir els productes que a tu t'interessi vendre, els que estan de rebaixes, els més recents o ... Depèn de tu.
 • Oferir consells personalitzats. Els bots no tenen problemes de memòria i poden oferir suggerències personalitzades basades en l’historial de compra del client.
 • Detectar si el client està enfadat i adaptar-se al seu estat d'ànim. Gràcies a l'ús de tècniques d'anàlisi de sentiments el bot por, per exemple, anar més per feina si veu que el client s'està impacientant.
 • Evitar que el client marxi tant ràpid. Molts visitants se'n van sense comprar. Els bots poden proactivament "despertar-se" quan ho veuen i intentar que el client es quedi amb alguna oferta irresistible.
I tant o més important que tot això, els xatbots també et poden ajudar a tu a millorar la teva pròpia web. T'ajuden a entendre millor els teus clients i fins i tot a descobrir productes que no estàs venen encara però que, mirant les converses amb el bot, t'adones que els clients demanen!

Però, per què no hi ha un xatbot a cada tenda online?

Bona pregunta! La raó és ben simple, fins ara, aconseguir un bot xatbot era car i/o requeria molt de temps. I molts negocis avui en dia no es poden permetre cap de les dues coses amb el què els xatbots que ens trobem o bé els veien dins la web d'una gran empresa o bé és un bot de molt mala qualitat que no volem ni utilitzar. De fet, la quantitat de bots de pèsima qualitat ha contribuït també a desanimar molts propietaris de webs de comerç electrònic que no veien una solució fàcil i assequible per tenir un bon bot que realment els ajudés a ser més competitius i vendre més treballant menys.

A Xatkit hem desenvolupat una solució radicalment diferent. Xatkit ofereix xatbots preentrenats. Els nostres bots ja són experts en comerç electrònic, no els heu d'entrenar vosaltres. A més a més, els nostres xatbots entenen el què veneu a la vostra tenda per oferir respostes personalitzades. Tan bon punt afegiu el bot a la vostra web, el bot llegeix la descripció dels vostres productes, opcions d'enviament, mètodes de pagament,... i s'autoconfigura amb aquesta informació. Sempre podeu configurar qualsevol dels missatges del bot i afegir les vostres pròpies preguntes. Però és opcional, tindreu un bot plenament operatiu des del primer moment. I ja he dit que també parla en Català?. 

Xatkit és una spin-off de la UOC que compta amb el suport de la pròpia UOC i d’ICREA així com del programa Innovadors de la Generalitat. A més a més ha estat la guanyadora de l’última edició del SpinUOC. Amb aquest producte, busquem consolidar-nos com la referència de xatbots pels comerç electrònic. 

Amb Xatkit, ja no hi ha cap excusa per no provar d'afegir un xatbot a la vostra tenda. Acabem de llençar el producte i ara mateix el podeu provar totalment gratis. Només cal que ens escriviu. Us animeu?  

Jordi Cabot
Co-Fundador
Xatkit 

Leer artículo en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.