Eurecat assaja un nou sistema que permet predir l’evolució de la corrosió

23 de septiembre de 2021 Noticias

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat un nou sistema que permet predir l’evolució de la corrosió i programar les tasques de manteniment de forma acurada, combinant la seva expertesa en la identificació de mecanismes de corrosió amb la monitorització periòdica de zones de difícil accés amb drons i l’anàlisi de dades mitjançant la Intel·ligència Artificial.

La monitorització de la corrosió és un aspecte “crucial per seleccionar els materials més adients i evitar fallides catastròfiques”, explica la directora de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics d’Eurecat, Montse Vilaseca, amb motiu de la participació del centre tecnològic a la fira Eurosurfas, que té lloc a Barcelona.

En aquest sentit, la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics del centre tecnològic “treballa en projectes de recerca per dissenyar i desenvolupar superfícies funcionals que puguin suportar sol·licitacions mecàniques i ambients severs”, remarca Montse Vilaseca.

En concret, la Línia de Recerca en Tecnologia de Superfícies i Recobriments d’Eurecat aplica recobriments funcionals avançats mitjançant tecnologies de plasma per incrementar la resistència al desgast i a la corrosió, disminuir fricció i proporcionar propietats antiincrustants, per a aplicacions biomèdiques, amb la finalitat de dotar les superfícies de funcionalitat.

D’altra banda, la Línia de Recerca en Corrosió i Degradació d’Eurecat proposa solucions als problemes de degradació ambiental de les superfícies, mitjançant assaigs avançats utilitzant ambients agressius com líquids corrosius, sals, microorganismes i gasos sobre diferents materials. L’efecte d’aquests entorns agressius sobre les propietats mecàniques s’avalua també en combinació amb assaigs mecànics on es dissenyen i desenvolupen proves de corrosió sota tensió, corrosió per fatiga i tribo-corrosió.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.