Eurecat aplicarà models d’intel·ligència artificial usant dades geo-espacials per generar indicadors que ajudin a una gestió sostenible de les vinyes

7 de octubre de 2021 Noticias

El centre tecnològic Eurecat coordina el projecte europeu VitiGEOSS, que integra l’analítica de dades satel·litals, drons, maquinària i dades de sensors instal·lats en el camp, per desenvolupar nous serveis destinats a la millora de la gestió d’explotacions vitivinícoles.

Amb la finalitat de facilitar la gestió sostenible de vinyes, es generaran nous serveis intel·ligents de previsió climàtica, de detecció i previsió de la fenologia, de predicció del risc de malalties i de recomanació de tractaments, de generació d’indicadors del cultiu i predicció de producció o d’optimització en la gestió dels recursos, així com de seguiment d’indicadors de sostenibilitat.

En concret, la Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada d’Eurecat s’encarregarà de l’aplicació de tècniques d’intel·ligència artificial per a l’anàlisi i la integració de múltiples fonts de dades que permetin desenvolupar nous serveis de gestió de malalties fúngiques, l’optimització de recursos i el seguiment d’indicadors de sostenibilitat, a fi d’obtenir millores en la productivitat de les explotacions vitivinícoles.

Finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea, el projecte VitiGEOSS integra i millora les solucions existents per acoblar les imatges de satèl·lit amb els sensors ubicats al camp, amb l’objectiu d’augmentar la resolució i fiabilitat de la informació provinent dels diferents satèl·lits aplicada al sector vitivinícola. (+Info)  

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.