PIMEC Vallès Occidental defensa reforçar i reorientar la indústria per aprofitar les oportunitats que el sector de l’automoció ofereix a les pimes

18 de noviembre de 2021 Noticias

PIMEC Vallès Occidental ha defensat reforçar i reorientar la indústria per aprofitar les oportunitats que el sector de l’automoció ofereix a les pimes del territori. Al llarg de la jornada sota el títol “Vehicle elèctric i indústria auxiliar: present i futur”, el president de PIMEC Vallès Occidental, Josep Maria Catalán, ha constatat que l’aposta pel vehicle elèctric per part dels fabricants “està tenint una incidència directa en el teixit productiu local que presta servei auxiliar, obrint noves línies de negoci en relació a les noves formes de mobilitat”. Per això, ha destacat la necessitat de seguir treballant la col·laboració publicoprivada i de reduir els costos a les pimes, incrementats per crisi de les matèries primeres i el transport de mercaderies i l’encariment de l’energia, i considera fonamental que els fons Next Generation EU arribin al teixit productiu per impulsar projectes estratègics d’innovació i sostenibilitat.

Per part seva, el president del Club Alumni d'Enginyers de Terrassa, Òscar Puigdollers, ha parlat de la transició de la combustió a nous models de mobilitat: “L’impacte en el medi ambient replanteja les sinèrgies entre el transport públic i privat i ens porta a un canvi de paradigma amb una aposta ferma per alternatives com l’hidrogen o les flotes elèctriques”. A continuació, el director de l'Oficina per a la Transformació de la Indústria de l’Automoció de la Generalitat, Tomàs Megía, ha posat de manifest que “les empreses de la cadena de subministrament poden perdre quota de mercat si no s’adapten al repte de reduir les emissions en la mobilitat”, i les ha encoratjat a evolucionar cap a l’economia circular i la transformació digital, aprofitant les eines i els ajuts que ofereix l’administració en matèria de formació i innovació.

Tot seguit s’ha produït una taula rodona d’experiències, moderada pel president de PIMEC Joves Vallès Occidental, Alberto Rodilla, i amb les participacions d’Òscar Puigdollers i Tomàs Megía, així com de Baltasar López, enginyer d’automoció de Baltasar Enchuffing, i Joan Brossa, director de màrqueting de la divisió de vehicle elèctric i energies renovables de Grup Circutor. Entre altres qüestions, s’ha destacat la importància que el sector aprofiti els recursos i els coneixement de les universitats i dels centres d’innovació, així com la necessitat de que els ajuts arribin al sector i que les pimes auxiliars intentin avançar-se en un mercat que va molt ràpid.

Finalment, el president de la Comissió Informativa, de Desenvolupament Econòmic, Industrial i Treball del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Xavier Garcés, ha dit que la comarca compta amb una important activitat industrial destinada a la fabricació de components per al sector de l’automòbil, i ha presentat el Pla d'Automoció del Vallès Occidental, del qual PIMEC és part activa. “A través de la cooperació sectorial, ajudem les start-ups a iniciar els seus projectes i treballem per atraure i retenir el talent, entre altres qüestions”, ha conclòs.

Leer noticia en castellano 

Noticies relacionades

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.