Assagen un nou sistema intel·ligent per al treball conjunt entre operaris i robots

4 de enero de 2022 Noticias

El projecte europeu Sharework, liderat pel centre tecnològic Eurecat, ha assajat un nou sistema intel·ligent per a la col·laboració entre robots i treballadors a la indústria de forma segura i que prioritza l’ergonomia, amb l’objectiu de millorar les condicions de treball dels operaris.

En concret, el projecte ha desenvolupat un software flexible format per 14 mòduls tecnològics “per proporcionar als robots la intel·ligència necessària per treballar en cooperació amb els operaris sense necessitat de barreres físiques de protecció”, destaca el director de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Daniel Serrano.

El sistema “és capaç de comprendre l’entorn i les accions humanes, a través d’una base de coneixement i sensors, i fer-ne prediccions de l’estat futur”, així com “fer que el robot actuï en conseqüència” amb l’objectiu final d’impulsar el treball col·laboratiu entre operadors i robots i, per tant, millorar l’ergonomia dels operaris i augmentar la productivitat del procés”, explica el coordinador tècnic del projecte i responsable de Robòtica Col·laborativa de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Néstor García.

Les proves de concepte del sistema Sharework s’han realitzat als laboratoris d’Eurecat, a Cerdanyola del Vallès, Catalunya; a STAM, a Gènova, Itàlia; a la Universitat de Brescia, a Brescia, Itàlia, i a la Universitat de Patras, a Patras, Grècia.

El projecte Sharework està finançat íntegrament per la Comissió Europea i es duu a terme a Espanya, Itàlia, Luxemburg, França, Alemanya i Grècia, amb el propòsit que les indústries puguin comptar amb un sistema per a la implementació de robòtica col·laborativa a la indústria que permeti fer més segurs i eficients els processos de muntatge industrials, posant el treballador al centre i proveint-lo d’un sistema que l’ajudi en les tasques del dia a dia”. (+Info) https://eurecat.org/assagen-un-nou-sistema-intelligent-per-al-treball-conjunt-entre-operaris-i-robots/

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.