La Sala Blanca de Micro i Nanofabricació de l'IMB-CNM celebra més de 30 anys d'activitat

17 de enero de 2022 Noticias

La Sala Blanca Integrada de Micro i Nanofabricació de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (Campus UAB, Cerdanyola del Vallès) ha complert 30 anys des de la seva obertura el 1991. Reconeguda com una Infraestructura Científica i Técnica Singular (ICTS) pel Ministeri de Ciència i Innovació i integrada a la xarxa MICRONANOFABS, compte amb 1.500 metres quadrats de superfície dedicats al desenvolupament i aplicació de tecnologies innovadores al camp de la Microelectrònica. Es tracta d'una gran instal·lació amb característiques úniques al sud d'Europa.

La sala és un espai d'accés obert que ajuda els grups de recerca nacionals i internacionals a fer activitats de R+D+i, amb més de 150 equips per a processos de micro i nanofabricació basats principalment en tecnologies de silici. Es treballa en oblies de 100 mm i 150 mm, però també poden funcionar amb substrats de diferents materials i mides. Compte amb àrees de Nanolitografia, Processos tèrmics i CVD, Gravat sec o Implantació iònica, entre altres.

El rang d'aplicacions que es poden cobrir a la instal·lació és molt ampli i inclou les biomèdiques, el medi ambient, l'alimentació, l'energia i la mobilitat, la seguretat, les comunicacions i l'electrònica de consum, etc.

Leer noticia en castellano


© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.