L'IDAE obre l'Oficina de l'Autoconsum per atendre els dubtes i les consultes de la ciutadania en el desplegament de l'autoconsum

21 de abril de 2022 Noticias

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), a través de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), ha posat en marxa a la seva pàgina web l'Oficina d'Autoconsum, un espai d'informació i assessorament per donar suport als consumidors (particulars, comerços i empreses) que vulguin optar per una instal·lació d'autoconsum.

L'oficina respon a la necessitat de proporcionar informació, tant al públic en general com a les administracions locals i les diferents organitzacions involucrades. Per impulsar l'autoconsum cal que la ciutadania disposi d'informació de fàcil accés. Per això es crea aquesta unitat de referència, que actua com a punt focal de les diferents actuacions de dinamització, informació i sensibilització.

L'objectiu és atendre consultes relacionades amb les instal·lacions d'autoconsum, aclarir dubtes normatius, tècnics i de tramitació, així com dirigir el consumidor a l'agent amb competència per resoldre la qüestió plantejada i orientar-lo sobre els passos que cal seguir en cada cas. D'aquesta manera, estableix un canal transparent i de fàcil accés als usuaris.

L'oficina recopila també a la seva web guies tècniques i publicacions rellevants en matèria d'autoconsum, enllaços a organismes rellevants, preguntes freqüents i informació MITECO, per proporcionar als consumidors una porta única a la informació sobre autoconsum. També inclou un document que recull gairebé un centenar de preguntes freqüents sobre la matèria.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.