Ripollet presenta el pla estratègic per revitalitzar el seu teixit industrial

18 de mayo de 2022 Noticias

El Teatre Auditori del Mercat Vell va acollir dijous 12 de maig la presentació del Pla Estratègic Industrial de Ripollet, elaborat per l'Ajuntament de Ripollet amb el suport de la Diputació de Barcelona i encarregat a la Unió de Polígons Industrials de Catalunya. L'acte va comptar amb l'assistència de representants d'empreses, administracions, entitats de caràcter econòmic i centres de secundària, entre d'altres. L'Ajuntament, des de l'àmbit de Desenvolupament Econòmic, ha impulsat aquest pla, que ha comptat amb la col·laboració de diferents agents socials i econòmics locals, amb l'objectiu de realçar aspectes estratègics del teixit industrial i econòmic de Ripollet, generar sinergies i donar resposta a les necessitats dels PAEs per impulsar la seva revitalització.

79 accions per revitalitzar la indústria

La directora d'Unió de Polígons Industrials de Catalunya, Sílvia Solanellas, va explicar a totes les persones presents les conclusions de l'anàlisi del teixit empresarial i els PAE de Ripollet, així com el Pla d'acció calendaritzat per prioritats. 

Aquest estudi indica que Ripollet, dedicada molt a la indústria del metall, els mobles i la manufactura, tot i tenir una localització estratègica, no destaca gaire a nivell d'empreses ni de polígons. El Pla agafa com a referència el sistema territorial d'influència B30, amb grans empreses properes, que poden ser una font d'oportunitats per Ripollet, caracteritzada per tenir moltes empreses petites, amb un important nombre de persones ocupades però no molta facturació. 

El pla compta amb 4 programes, 11 eixos de treball, 36 línies d'actuació i 79 accions. Aquestes es basen en 4 objectius bàsics que són: aconseguir un teixit empresarial fort, amb un associacionisme actiu; treballar per uns PAEs ecosostenibles, apostant per aspectes com l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible; la humanització dels polígons, creant espais amables i saludables, amb perspectiva de gènere i vincles entre ciutat i indústria, i per últim, la creació d'un Hub de coneixement industrial, amb formació i retenció de talent que permeti el desenvolupament d'un nou tipus d'emprenedoria i el lideratge comarcal de l'FP Dual, entre d'altres. (+Info

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.