L’Àmbit B30 i la Regió d’Östergötland intercanvien experiències en el desenvolupament d’ecosistemes regionals innovadors

20 de junio de 2022 Noticias

Una delegació d’Àmbit B30 encapçalada pel rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente, i representants de l’Associació ha visitat l’East Sweden Business Region, ubicada a Östergötland (Suècia), per conèixer de primera mà el funcionament del seu ecosistema regional de desenvolupament econòmic i empresarial.

Aquesta iniciativa, endegada per l’Associació Àmbit B30 i la UAB, ha permès compartir coneixement i experiències en la creació i el funcionament d’ecosistemes regionals viables en benefici del creixement, desenvolupament i prosperitat dels territoris. També compartir bones pràctiques de les dues regions i posar en comú els reptes futurs dels ecosistemes territorials innovadors a la Unió Europea.

La Regió d’Östergötland i el territori de la B30 comparteixen certes similituds que els converteixen en potents nodes de desenvolupament econòmic i empresarial, amb un fort component innovador. Amb una població de 450.123 habitants, la regió es posiciona com a espai capdavanter en polítiques públiques i iniciatives privades per potenciar la innovació i el creixement empresarial. La regió compta amb la Universitat de Linköping que genera un veritable ecosistema de recerca, innovació i emprenedoria junt amb els centres de recerca, clústers i parcs científics que s’hi situen.

Leer noticia en castellano

© 2017 30Virtual. TODOS LOS DERECHOS RESERVADOS. Aviso legal.